Wyposażenie kuchni XXI wieku

28 lipca 2020 Off By admin
Wyposażenie kuchni XXI wieku
Naczynia kuchenne wykonane z żeliwa, to świetna inwestycja w zdrowe gotowanie na długie lata. Wysoka jakość, rzetelność stworzenia i solidność, to ich główne wartości.
[IMG=002naklejkiSam4e3aa2a8561d4.

Naczynia kuchenne sporządzone z żeliwa, to wspaniała inwestycja w zdrowe kucharzenie na długie lata. Duża jakość, solidność wykonania i odporność, to ich główne wartości.
Garnki żeliwne o grubych ściankach i dnie, rewelacyjnie trzymają temperaturę w środku naczynia zarówno w procesie przygotowania posiłków, jak i po zestawieniu ze źródła ciepła. Potrawy sporządzone w garnkach żeliwnych nie ostygną nam tak prędko jak w innych. Naczynia zalane warstwą emaliowaną, okażą się w dodatku niezwykle bezproblemowe w utrzymaniu w nieskazitelności. Użyteczne właściwości żeliwa, także lecznicze właściwości szkliwa, to doskonałe połączenie do zdrowego przygotowania posiłków.
Żeliwne patelnie do smażenia, lub grillowania potraw, to doskonałe rozstrzygnięcie na długie lata użytku w kuchni. Ciężkie, solidne naczynia wyróżnia doskonała dystrybucja ciepła, również nieprzeciętna solidność. Patelnie z żeliwa są wytrzymałe na uszkodzenia i zarysowania, a do tego niezwykle wygodnie się je czyści. Naczynia żeliwne wyznaczają gwarancję zachowania normalnego smaku i zapachu przygotowanych jedzeń. Potrawy smażone bez zastosowania tłuszczu na patelni żeliwnej, to samo zdrowie. Są ogromnie mocne. Przy odpowiedniej pielęgnacji przeżyją dziesiątki lat.
Garnki żeliwne nadają się do gotowania na otwartym ogniu, a także w kuchenkach, oraz na kuchenkach gazowych, płytach grzewczych ceramicznych i indukcyjnych.
Ogromna temperatura którą wytwarzają garnki i patelnie żeliwne umożliwia momentalne przygotowanie potraw.
Naczynia w toku gotowania nie emitują żadnych złych związków syntetycznych, co za tym idzie, pożywienia są lepsze.
Aby garnki żeliwne służyły nam dłużej, musimy zadbać o ich pielęgnację. Na nieszczęście te kucharskie cuda wymagają nieco więcej troskliwości niż pozostałe naczynia. Umytą patelnię trochę grzejemy, smarujemy oliwą i przecieramy suchym ręcznikiem papierowym do sucha.
Tak zaimpregnowane naczynie zyskuje samoistną nieprzywierającą nawierzchnię.

Garnków żeliwnych nie powinno się myć w zmywarce.

Czy odczuwasz chęć na nowe podobnie ciekawe posty? Jeżeli tak, to pragniemy Cię poinformować – kliknij i sprawdź tutaj dużo więcej.

Nie jest popierane przechowywanie kwasowych potraw w naczyniach żeliwnych, gdyż jadło jest w stanie nabrać metalicznego posmaku.