Czemu warto zmienić garnki na żeliwne?

1 listopada 2020 Off By admin
Czemu warto zmienić garnki na żeliwne?
Gary żeliwne projektowane oraz wytwarzane są z myślą o osobach, jakim zależy na solidnych naczyniach – takich, w których bez kłopotu możemy przygotować zdrowe dania dla całej rodziny.
Zastosowanie wysokiej jakości tworzyw w produkcji takich garnków sprawia, iż spełnią one oczekiwania nawet w największym stopniu wymagających eksploatatorów.

Żeliwo jest to niezwykle odporny materiał, zaś warstwa pokrywającej go emalii dodatkowo powiększa jego wytrzymałość mechaniczną na uderzenia. Poprawne użytkowanie jak też właściwa konserwacja zagwarantują, iż garnki będą mogły być stosowane przez całe życie nawet przy intensywnej eksploatacji. Garnki wykonane z żeliwa korzystnie oddziałują na aromat oraz smak przyrządzanych w nich potraw, zapewniając niezapomniane odczucia smakowe za każdym razem, bez względu od od stopnia eksploatacji.

Krzesło Alhambra

Autor: GABER
Źródło: GABER
Garnki żeliwne Le Creuset idealnie sprawdzą się w trakcie pitraszenia, duszenia, zapiekania albo odgrzewania dań różnego rodzaju. Z powodzeniem możemy w nich przyrządzać zupki, sosy, rybki, owoce morza, makarony, kasze, leguminy. Ogromną zaletą jest opcja stosowania tych naczyń na kuchenkach gazowych, indukcyjnych. Jednocześnie wstawienie naczynia do nagrzanego piekarnika nie wpływa niekorzystnie na ich właściwości, co może się zdarzyć w przypadku zwyczajnych garów. Dzięki wykorzystaniu emaliowanej powłoki żeliwne wyroby mogą być zmywane w zmywarkach .

Wykorzystanie ceramicznej emalii znamiennie wpływa na obniżenie przywierania przygotowywanych potraw, równocześnie pozwalając na wykorzystanie minimalnej ilości tłuszczu w trakcie ich obróbki termicznej.

Zobacz ten odnośnik – to bez dwóch zdań świetna propozycja, która na pewno bardzo Cię zaciekawi! Nie wahaj się więc i sprawdź już teraz.

To zaś wpływa na zmniejszenie kaloryczności potraw, upraszcza zmianę przyzwyczajeń żywieniowych oraz kontrolę stosowanego jadłospisu.